Miss Lady Kier (Dee-Lite) @ Grolsch Pop Up Party, Club Crash

Диско иконата Miss Lady Kier от Dee-Lite идва в България за Grolsch Pop Up Party

Химнът на 90-те „Groove is in the Heart“ на живо на 27-ми април в клуб Crash

Всички екцентрични софийски особи, паркетни лъвове, клубни клакьори, фешън дизайнери, незавсими мозъци и сексуално разкрeпoстени любители на истинското диско, да се готвят, защото директно от Ню Йорк пристига неповторимата Miss Lady Kier. Култовата вокалистка на Dee-Lite, сравнявана от критиците с Lady ТGaga на 90-те, ще пее, танцува и ди-джейства на специално Grolsch Pop Up party, на което ще покаже как може духът на нюйорското диско от 90-те да живее за една нощ в София на 27-ми април в клуб Crash.

Родена с името Kierin Magenta Kirby, Lady Kier започва да преследва кариера в артистичните среди още от малка. На 19 години заминава за Ню Йорк за да изпълни мечтата си да стане световно известен моден дизайнер. Но ученето на текстил и дизайн бързо й омръзва и тя се пренасочва към света на изкуството. Сменяйки работа след работа от управител на арт-галерия и дизайнер на свободна практика до go-go танцьорка.

През 1986 г. среща DJ Dmitri Brill, за който изработва, модерните за онова време, сребърни обувки на висока подметка. Тази среща се оказва съдбоносна за Kier и тя, вдъхновена от работата на Brill, започва да експериментира и търси своя талант в музиката. С DJ Dmitri Brill записват няколко песни заедно, с които обикалят клубовете. Съдбата ги среща с култовия японски диджей Towa Tei. Съчетанието от вокалния талант на Lady Kier, уменията в семплирането на Brill и техническото смесване на Towa Tei, се оказва взривоопасна комбинация, от която се ражда култовата група Dee-Lite. Бандата бързо бива забелязана от нюйорската публиката, не само заради стила си – съчетание от house, techno и disco елементи, но и заради ексцентричните костюми, чиито дизайн е създаден от Lady Kier.

През 1990 г. Dee-Lite буквално се изстрелват към славата с първия си албул World Clique и хитът, който им пробива път към голямата сцена – „Groove is in the Heart“.

Miss Lady Kier е истинско олицетворение на нюйоркската клубна култура. Със сексапилно фънки излъчване, оригинални костюми и чувствен глас, тя създава невероятна атмосфера на всяко парти, независимо дали е в компанията на свoите транссексуални танцьори или до руски олигарси. И ако до скоро диското оживяваше в София само при редките визити на Dimitri from Paris, то първата визита на Miss Lady Kier е изнендващо позитивна новина за всички ценители на тази култура.

Билети „Ранно Пиле“: ограничен брой: 15 лв. със предварителна заявка на тел. 0886 33 33 67

Прeдварителни билети до 26-ти април: 20 лв в мрежата на Eventim.bg (Офис 1, Германос, Пикадили, Технополис, ОМВ и др)

Събитието се организира от EventEase и е за лица навършили 18 г.!

Клуб Crash се на намира на бул. Цар Освободител 10 срещу Руската църква

За резервации 0889 166 166 www.clubcrash.eu

Събитието във facebook:

http://www.facebook.com/events/252249798201923/?context=create

Научите повече за Miss Lady Kier на:

http://ladykier.com/

www.eventease.org

Можете да чуете на:

http://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=AIP2SsItRQ8&feature=BFa&list=PL094B5CCC91F9266E&lf=results_main

За контакти:

Хелиана Велинова

0884465554

pr@eventease.org


468 ad